Frankincense essential oil Young Living >> ulei esential_tamaie

Inca doua zile pana la Craciun si am ales sa scriu despre un ulei esential care are o semnificatie specifica pentru aceasta perioada, adica nasterea mantuitorului nostru Isus Hristos.

Frankincense ( tamaia ) are un rol important in crestinism. A fost unul din darurile oferite de magii de la Rasarit pruncului Isus alaturi de aur si smirna. Magii erau oamenii intelepti si bogati din aceea vreme si ei au venit sa i se inchine Lui cu cele mai de pret daruri.

Astazi aceasta rasina aromata este transformata in ulei esential si este folosita in aromaterpie.

Ce este Frankincense :: Tamaia ?

  • Frankincese ( Boswellia Carteri ) si Sacred Frankincense ( Boswelia Sacra ) sunt extrase din arborii de Boswellia care cresc in Somalia, Etiopia, Yemen si Oman. Cel mai vechi si cunoscut loc ca sursa de Frankincese este in Oman. Iar la Salalah, Young Living are o ferma de unde extrage si produce ulei esential Sacred Frankincese in mod traditional. Se cresteaza scoarta copacilor folosind un instrument, asemanator unei dalte, dupa care o seva alba, cremoasa iese din gaura obtinuta, formand ” lacrimi “. Se lasa la uscat si dupa ce se intareste este colectata.

So, sunt un pic fascinata de tot procedeul asta de recoltare, cred ca este foarte interesant. Nu stiu daca si voi sunteti de aceeasi parere, dar cel putin acum stiti de unde provin ” pietrele “de tamaie.

Mai jos sunt cateva poze de la ferma Young Living din Salalah, Oman.

oman-6-l

Boswellia Sacra Oman >> Frankincense Essential oil Young Living >> ulei esential Tamaia

Boswellia Sacra >> Oman

La ce foloseste uleiul esential de tamaie :: frankincense : 

  • Inca din cele mai vechi timpuri a fost folosit in ceremonii religioase, ca si ulei de ungere. Este un ingredient popular in cosmetice, chiar si in parfumuri.
  • Este unul dintre cele mai bune uleiuri esentiale pe care le poti folosi pentru sanatatea ta. It`s a must ! Este cunoscut pentru proprietatile lui de consolare sau mangaiere, ajuta in lupta cu anxietatea, stresul. Are un efect calmant care induce o stare de pace si relaxare.
  • Ajuta la regenerare celulelor si este de ajutor pentru sanatatea pielii : trateaza pielea uscata, reduce vergeturile si cicatricile. Intareste gingiile si radacinile de par. Ajuta la vindecarea taieturilor, a muscaturilor de insecte, a arsurilor si a ranilor usoare.

Benefiicile uleiului esential de tamaie :: frankincense : 

  • Benefiicile uleiului esential de Frankincense pentru sanatate se datoreaza proprietetilor lui antiinflamatorii, antiseptice, desinfectante, digestive, diuretice.
  • Este considerat un tonic benefic penru toate sistemele corpului, inclusiv cel digestiv, respirator si nervos. Ajuta la absorbtia nutrientilor si la intarirea sistemului imunitar.

Frankincense este considerat “the king of essential oils ” Si cum bine stiti, tamaia a fost un dar potrivit pentru un rege……….so, daca e bun pentru un rege, cu siguranta e bun si pentru mine si familia mea.

Shop here >>

Daca nu ai mai folosit uleiuri esentiale pana acum, uleiul de Frankincense este unul din uleiurile pe care trebuie sa le ai in special acum de Craciun. Sa aveti un timp binecuvantat alaturi de cei dragi !

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *